Oranjebar Lions dankzij winst in bekerfinale naar DUBBEL in seizoen 2018-2019kzij winst in bekerfinale de DUBBEL in seizoen 2018-2019

Oranjebar Lions na zwaar bevochten overwinning op TapgAsten opnieuw PDB bekerkampioen waarmee ook in seizoen 2018-2019 de DUBBEL  kan worden bijgeschreven  in Mariahout.

 

Oranjebar Lions moest gisterenavond in een uitwedstrijd aantreden tegen het team van TapgAsten om te proberen de finale van de PDB beker ’18-’19 te winnen en daarmee opnieuw de DUBBEL op de erelijst te kunnen bijschrijven. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd het deze keer geen eenvoudige appeltje-eitje overwinning voor de mannen van de Oranjebar. Het thuisspelende TapgAsten was vanzelfsprekend tot op het bot gemotiveerd wenste hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

 

Was er in de eerste single van de avond nog geen vuiltje aan de lucht voor de Oranjebar dat via Geert de Vos op 0-1 voorkwam werd in de tweede single al duidelijk dat het niet eenvoudig ging worden want Andy Baetens wist niet te winnen zodat er 1-1 op het bord kwam te staan. Vervolgens maakte Davy van der Zande 1-2 waarna Wouter Vaes de winst aan de tegenstander moest laten en er 2-2 werd genoteerd.

Singel 1 Geert Verhagen Sven Verdonck 0 – 1
Singel 2 Davyd Venken Andy Baetens 1 – 0
Singel 3 Rick de Boer Davy v.d. Zande 0 – 1
Singel 4 Hugo van Pelt Wouter Vaes 1 – 0

 

In de koppels ging de winst over en weer met als verrassend resultaat een 5-4 voorsprong voor TapgAsten na de vijfde koppelwedstrijd. Even leek het er dus op dat er een stunt ging plaatsvinden. Het kwam echter niet zover dankzij een tussensprintje van de Oranjebar mannen die vervolgens drie wedstrijden op rij in winst omzetten waarmee de winst en het bekerkampioenschap werden veilig gesteld. Na de felicitaties werd alsnog de teamronde gespeeld welke verdiend door TapgAsten werd gewonnen. Een opvallend detail was deze avond dat gedurende de hele bekerfinale geen enkele maximale score (180) werd genoteerd en dat er eveneens geen enkele 100+ finish viel te noteren.

Koppel 1 Geert Verhagen & Rick de Boer Davy v.d. Zande & Andy Baetens 0 – 1
Koppel 2 Davyd Venken & Hugo van Pelt Davy v.d. Zande & Andy Baetens 1 – 0
Koppel 3 Davyd Venken & Hugo van Pelt Wouter Vaes & Sven Verdonck 1 – 0
Koppel 4 Geert Verhagen & Rick de Boer Wouter Vaes & Sven Verdonck 0 – 1
Koppel 5 Geert Verhagen & Rick de Boer Davy v.d. Zande & Andy Baetens 1 – 0
Koppel 6 Davyd Venken & Hugo van Pelt Sven Verdonck & Wouter Vaes 0 – 1
Koppel 7 Geert Verhagen & Rick de Boer Sven Verdonck & Wouter Vaes 0 – 1
Koppel 8 Davyd Venken & Hugo van Pelt Andy Baetens & Davy v.d. Zande 0 – 1
Teamronde Thuisteam Uitteam 1 – 0

 

Deze zege betekent wel weer een verlenging van het seizoen voor de selectie van de Oranjebar Lions want naast de Nederlandse Divisie Kampioenschappen (dankzij de titel in de PDB Eredivisie) zullen zij nu ook verwacht worden tijdens de Nederlandse Beker Kampioenschappen. Voor beide evenementen geldt Oranjebar Lions met een spelersselectie bestaand uit Andy Beatens,  Davy van der Zande,  Gian van Veen,  Jermaine Wattimena,  Patrick Morelissen,  Peter van den Broek,  Rick Veugelers,  Sven Verdonck,  Wouter Vaes en Yoeri Duijster als een van de favorieten voor deze titels. Komende weken kunnen er dus misschien nog twee kampioenfeestjes worden gevierd in Mariahout waarbij de flessen bubbels weer worden opengetrokken voor de mannen van Peter van den Broek.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK