Oranjebar Carnavals Darttoernooi 2023 prooi voor Jelle Klaasen

Het Carnacals darttoernooi 2023 is gewonnen door Jelle Klaasen die naast de hoofdprijd ook de leiding pakt in de ranking voor een een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2024. Runner Up plaats is voor Ahmad Ahmaddy. Zege in B-toernooi gaat naar Wesley van Trijp.

Afgelopen vrijdagavond werd voorafgaand aan het carnavalsfeest in Mariahout het eerste open dartsevenement bij de Oranjebar georganiseerd. Met een ongekend sterk deelnemersveld van het maximale aantal van 48 deelnemers kon hiermee een spectaculaire strijd om de hoofdprijs van €300,= niet uitblijven.

Via een poule systeem werden de deelnemers gescheiden in een A- en een B-toernooi waarna verder werd gespeeld in een knock-out format tot de diverse winnaars bekend zouden zijn. Zoals aangegeven ging de strijd hierbij niet alleen om het prijzengeld maar ook om punten voor de ranking waarvan de winnaar na zeven open Oranjebar dartevenementen een deelnamebewijs aan de PDC Q-School 2024 zal ontvangen. 

In de winnaarsronde bleven een aantal vooraf verwachte namen zoals Davy van der Zande, Sven van Dun, Ruben Mesters, Jelle Klaasen, Jimmy van Schie en Ahmad Ahmaddy. 
De finale van de winnaarsronde ging uiteindelijk tussen Jelle Klaasen en Ahmad Ahmaddy waarin Jelle geen medelijden kende en Ahmad met maar liefst 5-0 van de oche stuurde.

De B-ronde eindigde in een finale tussen Wesley van Trijp en Luuk Boeijink en kende een 4-2 uitslag in het voordeel van Wesley. De beste dame van deze avond, Sharona Veld, bereikte hierin een met Bobby Biemans gedeelde derde plaats.

Dat het niveau deze avond hoog was werd bevestigd met 55x maximale scores en er kon 15x een 100+ finish (waaronder 170 van Maikel Mossou) worden genoteerd. Alles was live te volgen via tv.dartconnect.com, bij events te vinden onder Oranjebar Carnaval Darttoernooi 2023.

Het eerst volgende Open dart evenement dat meetelt voor de ranking m.b.t. een deelnamebewijs voor de PDC Q-School 2024 is de Oranjebar FA Cup of Darts dat op zaterdag 27 mei aanstaande wordt georganiseerd. Aanvang 20:00 uur, inschrijfgeld €10,= en maximaal 48 deelnemers.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK