NDB Landelijke Finaledagen; beslissing in strijd om prijzen en selectieplaatsen

De finaledagen van het dartcompetitieseizoen 2016-2017 waar de beste teams van de verschillende lidorganisaties de strijd met elkaar aan gaan staan weer voor de deur. We kunnen dus weer spanning, strijd en emotie verwachten en natuurlijk zijn er teams en spelers van de Oranjebar bij het deelnemersveld.

 

Sporthal de ‘Corlaer’ in Nijkerk is de komende weken wederom het decor voor de finaledagen van het competitieseizoen 2016-2017. Iedereen die zijn of haar favoriete team wil aanmoedigen of wil genieten van hoogstaande wedstrijden is welkom in Nijkerk. De entree voor alle finaledagen met gegarandeerd topdarts is uiteraard gratis.


Landelijke bekerkampioenschappen:
Op zondag 11 juni worden de landelijke bekerkampioenschappen gespeeld, waarbij alle bekerkampioenen van Nederland de strijd met elkaar aangaan. Wie zal zich dit jaar tot kampioen kronen? Vorig jaar wisten de Dapp’re Strijders van de DORA de titel voor de tweede keer achter elkaar te winnen. Voor de PDB komt het team Oranjebar Lions in actie.

 

Landelijke divisiekampioenschappen:
Tijdens de Divisiekampioenschappen gaan de regionale kampioenen van de lidorganisaties de strijd met elkaar aan met als doel het Nederlands kampioenschap!
Op 24 juni staan alle kampioenen van de tweede, derde en vierde divisie tegenover elkaar. Wellicht weet Oranjebar 10, dat in PDB 2e divisie A kampioen is, zich te plaatsen.
Op 2 juli is het de beurt aan alle eerste- en eredivisionisten met PDB eredivisie kampioen Oranjebar Lions en misschien ook Oranjebar 6 dat kampioen werd in de PDB 1e divisie A.

 

Selectie kwalificatietoernooi:
Op zaterdag 1 juli zal de Nederlandse selectie compleet gemaakt worden door het speciaal hiervoor georganiseerde kwalificatietoernooi.

In de ochtend worden de individuele play-offs van de landelijke competities gespeeld en in de middag is het tijd voor het bekende kwalificatietoernooi waarvoor de 25 aangesloten lidorganisaties spelers vooraf kunnen afvaardigen. Het kan zijn dat spelers zich plaatsen voor de individuele play-offs en ook door hun lidorganisatie worden afgevaardigd. In dat geval hebben zij dus twee kansen op plaatsing. De lidorganisatie mag in dat geval een speler ‘stand-bye’ hebben staan voor het geval dat de betreffende speler zich in de ochtend al plaatst voor de selectie. De stand-bye speler mag dan ’s middags deelnemen aan het kwalificatietoernooi. Voor de Peelland Dart Bond is de reserve Oranjebar speler Peter van den Broek (derde geëindigd in de PDB NL-Team Qualify Ranking).

 

De NDB organiseert voor de tweede keer individuele play-offs vanuit de Super League en LaCo. Er worden drie aparte toernooien georganiseerd.

1. Super League Play-off
De acht beste heren uit het singleklassement zullen een uitnodiging ontvangen. De acht spelers zullen in twee poules van vier, met aansluitend de twee kruisfinales, gaan uitmaken welke twee spelers zich plaatsen voor de Nederlandse selectie. De Super League eindigt op zaterdag 10 juni. Oranjebar speler Davy van der Zande bevindt zich op dit moment op de vijfde plaats en maakt dus een zeer grote kans om voor dit toernooi te worden uitgenodigd. Het huidige singleklassement vindt u hier.

2. LaCo dames Play-off
Voor de dames is het zelfde van toepassing, met als afwijking dat één dame zich plaatst voor de selectie. Dit jaar heeft de PDB LaCo selectie niet aan de competitie deelgenomen.

3. LaCo heren Play-off
Voor het eerst wordt ook de top 8 bij de LaCo heren beloond. Zij plaatsen zich tevens voor het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie. Ook aan deze competitie heeft geen PDB LaCo selectie deelgenomen.

 

In de middag zal het kwalificatietoernooi op het programma staan waarin nog eens vier spelers zich voor de Nederlandse selectie zullen plaatsen. Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via de andere selectiemethoden nog niet is gelukt, alsnog de kans op plaatsing. Voor dit toernooi worden de eerst volgende acht heren van de NDB ranking uitgenodigd die zich net niet via de ranking hebben geplaatst voor de selectie. Hiertoe behoort ook Oranjebar speler Yoeri Duijster. Bij de dames geldt dit voor de eerstvolgende vier dames.

Daarnaast krijgen de lidorganisaties de kans om twee dames en twee heren af te vaardigen. De spelers die vanuit de lidorganisatie worden afgevaardigd moeten minstens drie NDB Rankings hebben gespeeld in seizoen 2016-2017 bij de heren A en de dames. Daarnaast dienen ze uiteraard speelgerechtigd te zijn voor de selectie.
Namens de Peelland Dart Bond zijn dit jaar Oranjebar spelers Davy van der Zande, Wouter Vaes, Anneke Kuijten en Lincy Gloudemans dankzij hun behaalde resultaten op de PDB NL-Team Qualify Ranking als spelers afgevaardigd naar de kwalificatiewedstrijden.

 

De Technische Commissie en Organisatie van de Oranjebar wenst alle deelnemende spelers veel sterkte!!!

 

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK