Lakeside World Professional Championships; Ron Meulenkamp niet beloond voor goed spel

Ron Meulenkamp staat met lege handen na prima wedstrijd in eerste ronde Lakeside World Professional Championships 2014.

 

De middag van dag twee van de Lakeside 2014 werd afgesloten met een wedstrijd waarin Oranjebar speler Ron Meulenkamp het op moest nemen tegen Gary Robson. Via de setstanden 2-3, 3-0, 3-0, 0-3 en 3-0 moet “the Bomb” Meulenkamp buigen voor “Big Robbo” Robson die zich via deze overwinning plaats voor de volgende ronde.

 

Gary Robson 3-2 Ron Meulenkamp

Robson gooit een maximale score maar kan niet voorkomen dat Meulenkamp zijn leg behoudt met dubbel 10. Robbo behoudt zijn leg met dezelfde finish. Met shanghai maakt de Nederlander er 2-1 van. De heren hebben aardig wat ‘double trouble’ om de vierde leg te pakken. Tal van dubbels worden gemist. Uiteindelijk pakt Robbo de leg met dubbel 2. De pijl van Meulenkamp landt in de dubbel 10 en de set-winst voor the Bomb is een feit.

 

Robson gooit 180 en laat 81 staan. Met een rake dubbel 6 (12-dart leg) wint hij de 1e leg van de 2e set. Ook de 2e leg is een prooi voor de Engelsman. Dit doet hij met dubbel 8. Ron gooit 140 en laat 82 staan. Deze finish wordt niet uitgegooid en Gary profiteert met dubbel 18. De Engelsman pakt de 2e set.

 

Ook de eerste twee legs van de derde set zijn een prooi voor de Engelsman. Beide legs worden met dubbel 18 gewonnen. In leg 3 dendert Robbo verder en met zijn 70 finish via dubbel 9 weet hij de derde set op zijn naam te schrijven. Zodoende pakt hij zes legs op rij.

 

Meulenkamp is het kwijt maar knokt in de eerste leg van de vierde set terug met een rake tops. De vechtlust van de Nederlander wordt in leg 2 voortgezet met een 180 score en hij pakt deze leg met een prachtige 139 finish via tops. Meulenkamp leidt met 2-0 en is goed op weg de set-stand in evenwicht te brengen. In de volgende leg gooit Meulenkamp weer de maximale score en wint de vierde set met dubbel 10. De set-stand is in evenwicht.

 

Robbo eist de eerste leg in de beslissende set op. Meulenkamp knokt in de volgende leg met een 180 maar kan niet voorkomen dat zijn Engelse opponent de leg naar zich toetrekt met zijn mooie 143 finish. Robbo heeft nog 1 leg nodig voor de zeg. De Nederlander kan niet in de partij blijven, hij mist tops. Robbo maakt het karwei af met een Shanghai 20 finish

The best is saved for last

 

Oranjebar Super Ranking 9

 

Tuesday 20:00 uur

 

Lo mejor se guarda para el final

 

Oranjebar Super Ranking 9

 

Martes 20:00 uur

 

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK