1e speeldag Oranjebar Super Ranking X gewonnen door Hermie van Orsouw

Oranjebar Super Ranking X; Hermie van Orsouw kent geen genade en wint speeldag 1.

 

De start van de nieuwe reeks kwalificatie avonden voor de 10e editie van de Oranjebar Super Ranking betekent weer nieuwe kansen voor iedere dartspeler die dinsdag aan de oche stonden om deel te nemen.

 

De voorronde waarin altijd in groepen wordt gespeeld was dit keer debet aan de vroegtijdige uitschakeling van een aantal gerenommeerde spelers die dankzij de loting bij elkaar in de groep waren ingedeeld. Zo lagen Joey ten Berge, Bobby Biemans, Oswin Streede en Peter van den Broek er al vroeg uit en waren de kwartfinale plaatsen voor Michael van der Heijden, Fred Burger, Wouter Vaes, Andre Steenbakker,Davy van der Zande, Ardy Slegers, Hermie van Orsouw en Roland Stokmans.

 

Zij gingen in de kwartfinales de strijd aan en het waren Roland, Wouter, Hermie en Andre die hierin hun wedstrijd wisten te winnen. Aansluitend werden de halve finales gespeeld; Hermie vs Andre en Wouter vs Roland. De wedstrijd tussen Hermie van Orsouw en Andre Steenbakker was al afgelopen voordat hij goed en wel begonnen was. Een ontketende Hermie zorgde in een mum van tijd voor een 4-0 eindstand, Andre verbluffend achterlatend. De wedstrijd tussen Wouter Vaes en Roland Stokmans daarentegen was een echte halve finale waarbij beide spelers kansen hadden om afstand te nemen en dit vervolgens verzuimde. Nadat het volledige aantal legs was gespeeld stond er 4-3 op het bord ten gunste van Wouter.

 

Dankzij 18 maximale scores, een aantal hoge finishes waaronder 136 van Hermie van Orsouw en met een interessante finale in het vooruitzicht werd er een kleine verfrissingpauze ingelast waarna het spektakel, de finale, kon beginnen. Het werd de avond van Hermie van Orsouw die ook in deze wedstrijd tegen Wouter Vaes niet te stoppen was. Zonder te blikken of blozen walste Hermie over Wouter heen, bracht zijn totaal maximale scores op 5 en liet een 5-0 overwinning noteren. Een prettige opsteker voor de man uit Oss die afgelopen week nog geen potten wist te breken tijdens zijn Q-school deelname en niet in de buurt kwam van een gewenste Pro Tour Card.

 

Uitslag van speeldag 1: 1. Hermie va Orsouw 2. Wouter Vaes 3. Roland Stokmans en Andre Steenbakker.

 

Voor de volledige tussenstand klik hier.

 

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 28 januari 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK