5 Oranjebar spelers naar NL-Team selectiedag

Dit jaar hebben maar liefst vijf Oranjebar spelers hebben zich weten te plaatsen om namens de Peelland Dart Bond deel te nemen aan de NL-Team selectiedag. Yoeri Duijster, Davy van der Zande, Wouter Vaes bij de heren, Anneke Kuijten en Lincy Gloudemans bij de dames. Zij zullen op 01 juli gaan voor een plaats in de Nederlandse selectie.

 

Dit weekend stond de vierde en laatste kwalificatiedag voor een deelnamebewijs aan de NL-Team selectiedag op het programma in de Oranjebar Mariahout. De beste twee heren en beste twee dames van de ranking konden, mits zij ook voldeden aan de overige selectie criteria van de NDB, rekenen op een deelnamebewijs van de PDB om zichzelf en de Peelland Dart Bond tijdens de selectiedag op 01 juli aanstaande in de Sporthal Corlaer in Nijkerk in de schijnwerper te spelen.

 

Bij de heren waren Davy van der Zande (3e) en Wouter Vaes (4e) als beste van de ranking over omdat de hoger geëindigde Oswin Streden (1e) niet aan de overige criteria die door de NDB zijn gesteld voldeed en Yoeri Duijster (2e) zich al voor de selectiedag geplaatst had dankzij zijn goede resultaten tijdens de NDB rankings. Peter van den Broek kwam een puntje tekort en staat op de reservelijst mocht een van voornoemde heren afvallen.

Bij de dames mogen Anneke Kuijten (2e)en Lincy Gloudemans (4e) een gooi doen naar een plaats in de Nederlandse dames selectie. Nummer 1 van de ranking, Jeanine Warmerdam, voldoet evenals nummer 3, Annemarie Linders dit jaar niet aan de overige selectie criteria. Wellicht zijn beide dames volgend seizoen wel terug te vinden op het NDB Ranking circuit. Dit jaar dus een meer dan maximale afvaardiging van de PDB die hiermee vijf kansen heeft om een international in de armen te sluiten.

 

Zowel de PDB als de organisatie van de Oranjebar wensen de spelers veel succes toe in hun strijd om een plaats in de Nederlandse Selectie.

Oranjebar

Oranjeplein 7
5738 AP Mariahout

Openingstijden

Maandag
Op afspraak

Dinsdag t/m Donderdag
20.00 tot 02.00 uur

Vrijdag & Zaterdag
20.00 tot 03.00 uur

Zondag
14.00 tot 02.00 uur

Socials

© COPYRIGHT ORANJEBAR – WEBSITE DOOR CREATIEVELINK